Pyssla inför högtider

Visst finns det massor av olika dekorationer att köpa i affären inför de olika högtiderna under året. Men behöver man en hobby eller bara gillar att pyssla så är det ju så mycket roligare att göra sina högtidsdekorationer själv. Det är inte särskilt svårt att få till julpynt som glittrar vackert eller små påskkycklingar att ha på påskbordet.

Inför julen

Julen skulle man kunna säga är pysslandets högtid, det finns väl inte någon i vårt avlånga land som inte har gjort något julpyssel någon gång i sitt liv. I skolan tillverkade man ju smällkarameller och allt möjligt pyssel varje år. Det är roligt att göra dekorationer till julen och det finns faktiskt ingenting som säger att det måste vara traditionellt eller tråkigt, du kan ju göra vad du vill.

 

Med flirtkulor, lim, lite färg och piprensare kommer man långt, andra saker som är bra att ha är färgat papper, sax och sytråd. Du kan göra änglar, tomtar, Jesusbarnet, ja vad du vill.

Inför påsken

När det är påsk är det ju färgerna gult, grönt och lila som gäller och med dessa färger kan man göra allt möjligt. Här kommer ett litet tips på hur du tillverkar egna kycklingar att ha på köksbordet med några enkla medel.

 

Du behöver gula piprensare, svart och rött papper, en sax och lite lim. Ta tre piprensare och forma dem som en kyckling, det går att göra fötter med orangea piprensare också. Piprensare är lätta att forma och dessutom så håller dem sig när man släpper taget eftersom stommen är av ståltråd. Så experimentera dig fram till hur du formar dina kycklingar på bästa sätt för dig. Sedan klipper du ut ögon i det svarta pappret och en liten kam i det röda, vill man så kan man klippa ut en liten trekant i det röda för näbben också. Sedan är det bara att vika som man vill kam, näbb och ögonen behöver bara vara cirklar. Nu är det bara att limma på delarna, låta torka och sedan är det klart. Små gulliga kycklingar att ha på bordet under påsken, vill man så kan man sy fast en liten tråd och hänga dem i påskriset.